Elf medailles High Level op NK steppen

Na het uitstekend verreden WK in Tsjechië reisde het Woudenbergse stepteam High Level af naar het Nederlands Kampioenschap steppen individueel. En met succes. De twintig High Level rijders verzamelden in totaal elf medailles waarvan 5 keer goud.

Op het parcours van het wieler- en skeelercentrum, de Nedereindse Berg in Nieuwegein, werd er zaterdag gestreden om de Nederlandse titel op de lange afstand, wat voor de pupillen bijna 9 km, de cadetten 17,6 km en voor de overige categorieën 50 kilometer inhield. Er werden ronden gereden op 2,2 km lange baan, waar een pittig klimmetje van 18 meter hoog in zat.

IMG_4392
Om half 2 werd het eerste startschot gegeven door de voorzitter Ton van Ekeren van de organiserende vereniging, Stepteam High Level. Bij de dames pupillen was het weer Jamie-Lynn van Dijk die haar tegenstanders geen enkele kans gaf en met groot verschil haar tweede Nederlandse titel op rij won. Ook Emma Koenen die voor het eerst met het NK individueel meereed moest laten zien wat ze waard was en werd tweede met grote afstand op de Twentse Nynke Engels.

Bij de heren pupillen is er altijd grote concurrentie tussen Patrick Olthof uit Twente en High Level-rijder Koen van Ekeren. Deze keer werd de wedstrijd met overgave gewonnen door Patrick. Bij de dames cadetten werd Sue Everloo knap derde door in haar eentje te blijven knokken achter het kopgroepje. Bij de heren cadetten was het de in blakende vorm verkerende Niels van Ekeren die alle concurrenten op grote afstand reed en met een gemiddelde snelheid van 27,2 km/u Nederlands Kampioen werd.

Om 14.45 was het tijd voor het hoofdprogramma van de dag, het NK Endurance bij de dames en heren. De 50 kilometer moest zowel door de junioren als de senioren, masters en veteranen worden afgelegd. De wedstrijd bij de dames senioren was erg voorspelbaar, daar de kersverse wereldkampioen Rosanne Reijne nog steeds in topvorm en gebrand was om haar Nederlandse titel terug te pakken nadat zij die vorig jaar door een lekke band aan het eind van de wedstrijd verloor.

Na even de kat uit de boom gekeken te hebben reden de zussen Reijne na drie ronden op de beklimming weg bij de rest van het peloton. Door de constante hoge snelheid van de oudste zus bergop moest uiteindelijk ook Maxime lossen en reed Rosanne met gemiddeld 26,4 km/u naar het Nederlandse kampioenschap. Maxime werd tweede op een kleine drie minuten achterstand. Margo van Ekeren werd eerste bij de dames masters, na een spannende strijd met rijders uit Twente en Kampen, waarmee zij haar NK-titel prolongeerde.

In de koningsklasse bij de heren moest titelverdediger Stephan Bouman het bijna alleen opnemen tegen vier steppers van Stepteam Zwolle, die hun tactiek in duigen zagen vallen toen Stephan er in de derde ronde brutaal met Peter Groeneveld uit Twente er vandoor reed en hun voorsprong ronde voor ronde groter zagen worden met het peloton.

Vijfhonderd meter voor de finish reed Bouman bij zijn concurrent weg en won overtuigend het Nederlands Kampioenschap. In dezelfde race maar dan bij de veteranen deden Mario Reijne en Hans Lamberink het ook zeer voortreffelijk en reden naar respectievelijk een tweede en derde plaats.

Met nog slechts één wedstrijd te gaan is er in bijna alle klassementen nog van alles mogelijk in de Kickbike-cup competitie. Volgende week in Kamperzeedijk wordt de laatste wedstrijd gehouden voor dit zomerseizoen.

 

IMG_7609

Pin It

Comments are closed.