Derde 11-Steden kruisje voor High Level stepper Hans Lamberink

Voor de derde keer in de geschiedenis is vorige week zondag de Winterfiets Elfstedentocht voor fietsers en steppers verreden. De weersomstandigheden waren beter dan vorig jaar, wel was het mistig en waterkoud met aan het einde van de dag een paar opklaringen

Na de start om 06:30 uur vanuit de nu al legendarische Elfstedenhal in Leeuwarden werd met de 200 km lange route het traditionele schaatsparcours zo dicht mogelijk gevolgd. Daarbij werd ook het beroemde bruggetje bij Bartlehiem aangedaan en was er natuurlijk op verschillende plaatsen ‘Koek en Zopie’ en na afloop het 11-Steden kruisje.

Wie deze uitdaging toch een beetje té heftig vond, kon kiezen voor de verkorte 7-Steden variant van 90 km met de start in Sneek. Woudenberger Hans Lamberink ging wederom voor de 200 km. Vorig jaar werd de tocht nog stilgelegd door de vele uitvallers met onderkoelingsverschijnselen. Toen sprak Hans na afloop de hoop uit om in 2017 de tocht wel volledig te kunnen volbrengen.

Eenmaal Harlingen voorbij kreeg Lamberink steeds meer het gevoel dat hij het zou gaan halen. Dat gevoel kwam uit, voor de derde keer mocht hij zijn 11-Steden kruisje in ontvangst nemen.

Lamberink: “Het gaf een ontzettende kick om na 200 km aan te komen in Leeuwarden, wat een mooi moment.”