De Ribhouse Texas NK Stepestafette in Woudenberg was een groot succes

Woudenberg – Tijdens Haantjesdag werd om half 3 door een cowboy van Ribhouse Texas het startsein gegeven voor het Nederlands Kampioenschap Stepestafette. Gestart werd er door 16 teams met verschillende kampioenen uit heel Nederland. Elk team bestond uit 3 of 4 steppers zonder de gebruikelijke categorie indeling. De teams bestonden uit heren en dames senioren en jeugd. Op verzoek van de Nederlandse Autoped Federatie heeft Stepteam High Level – Van der Laan dit NK georganiseerd.  De NAF geeft er de voorkeur aan om de NK’s over verschillende plaatsen en stepteams te verdelen. De laatste NK estafette is vijf jaar geleden voor het laatst georganiseerd in het Noord-Hollandse Schagen. Het 700 m lange parcours dat aan het eind van de braderie van Haantjesdag gesitueerd  was, was verre van gemakkelijk, mede door de klinkers.

 

step

De wisselzone vond plaats op het schaduwrijke  stukje Schans met een dubbele rijbaan. Voor het publiek is een estafette wedstrijd spectaculair om te zien vanwege de wissels. Aan de andere kant is het voor het publiek vaak onduidelijk welk team er aan kop gaat.  Aangezien er voorfieters van tourgroep Scherpewoud voor de kopgroep heren en dames uitreden, was het wel duidelijk wie er aan de winnende hand was. Het aantal rondes dat een team in de vastgestelde tijd weet te rijden is beslissend voor de klassering. Met een flinke snelheid van bijna 30 km per uur gingen de rijders over de baan. Helaas hebben publiek en buurtbewoners niet altijd door dat een botsing bij deze snelheid voor ernstig letsel kan zorgen en lopen mensen gewoon over het wedstrijdparcours.

De jeugdteams moesten 1 uur en een ronde rijden, de anderen 2 uur en een ronde. Het herenteam van Stepteam Twente domineerde na de eerste ronde de wedstrijd. Bij de damesteams was het niet duidelijk of het team van High Level het zou redden om eerste te worden. Na een kwart van de wedstrijd bleek dat dit er inderdaad niet in zat. Tijdens de wedstrijd kwamen de Eierkoningin en Eierprinses een kijkje nemen bij de wedstrijd en deelden haantjeskoeken uit. Pechvogel van de dag was Daniël Moesbergen bij de jeugd. Hij ging bij het inrijden en tijdens de wedstrijd onderuit en hield flink gehavende knieën over aan deze wedstrijd. Bij de huldiging werd uiteindelijk het Wilhelmus gespeeld en de Nederlandse vlag gehesen voor het meisjesteam en het jongensteam van Selles Kamperzeedijk, die beiden 35 ronden hadden gereden, en voor het zeer sterk rijdende damesteam van Selles Kamperzeedijk (76 ronden)en het herenteam van stepteam Twente (78 ronden). Stepteam High Level kwam ook op het podium terecht: het meisjesteam werd 2e met 30 ronden, het jongensteam werd 2e met 35 ronden, het damesteam werd 2e met 74 ronden en het eerste herenteam werd ook 2e met 77 ronden.

Een mooie stabiele prestatie bij deze thuiswedstrijd. Stepteam High Level is heel blij dat deze officiële wedstrijd mede mogelijk werd gemaakt door verschillende sponsoren, o.a. Ribhouse Texas, Versekip.nl, Stekama.nl, Wilda perslucht, , Moestas, Lammert Wilbrink, Winkelkraam.nl en Michel bloemen. De vrachtwagen waar de jury zat was van transportbedrijf Moesbergen en de fa. Wolfswinkel had ’s morgens speciaal het parcours geveegd voor de veiligheid.

Pin It

Comments are closed.