Damespodium kleurt geel in Zwolle

Zaterdag 15 februari was het Westerveldsebos in Zwolle het decor van de derde stepcross wedstrijd van dit seizoen. Het parcours van deze een na laatste wedstrijd bestond behalve uit single track passages door het bos uit stukken door de modder. Ook waren er paar flinke beklimmingen op de voormalige vuilnisbelt. Het was droog, maar het was wel een gure dag en er stond een straffe wind.

Dit wat goed te merken aan de jeugdwedstrijden die aan het begin van de middag verreden werden. De jeugd kwam zuchtend en steunend over de streep na twee rondes voor de pupillen en vier rondes van 2600 meter voor de cadetten. Namens High Level wist Niels van Ekeren zijn favorietenrol waar te maken en zijn derde wedstrijd ook te winnen. Bij de pupillen was het zijn jongere broertje Koen die tweede werd achter de bijna onverslaanbare Patrick Olthof van stepteam Twente.

IMG_1167 (Large)

Om 14:00 u was het tijd voor het hoofdprogramma van de dag, de derde stepcross voor de senioren van deze  wintercompetitie. De dames en heren moesten beiden 6 rondes van 2600 meter afleggen op dit zware parcours. Junior Justiaan Lamberink deed het meer dan voortreffelijk. Hij werd eerste in zijn categorie en zou bij de senioren hoog in het klassement zijn geëindigd. Tweede werd zeer verdienstelijk Bas van Ekeren. De herenwedstrijd werd gekenmerkt door de grote overmacht van Twentenaar Peter Groeneveld, die ook op dit parcours niet te stoppen was. High Levelaar Hans Lamberink deed nog een verwoede poging om in het wiel te blijven, maar besloot toch om in zijn eigen tempo te gaan rijden en in de laatste ronde op te klimmen naar een zeer knappe derde plaats bij de heren veteranen.

Ook Robert Dam deed het zeer goed en behaalde zijn eerste podiumplaats ooit en werd derde bij de heren masters. De dames maakten er weer een waar spektakel van. Als favoriet werd Maxime Reijne van High Level genoemd voor haar zus Rosanne Reijne. In die volgorde kwamen ze ook binnen. De grote verrassing van de dag was Margo van Ekeren die In strak tempo naar de derde plaats overall reed en daarbij de zeer ervaren Hermien Koers van stepteam Selles Kamperzeedijk achter zich liet.

De afsluiter van de wintercross competitie is eind maart in Assen.

Pin It

Comments are closed.