230 km op de step langs de elf steden

,

Op 1e Pinksterdag werd traditioneel de 31e Elfstedentocht op de step verreden. Stepteam High Level – Versekip.nl reisde met zes steppers af naar Friesland waar ze in de nacht van zaterdag op zondag om 0:00 uur in Bolsward samen met nog 191 andere steppers aan de 230 km lange tocht begonnen. Van de 197 steppers hebben 17 de tocht moeten staken.

Het was een zware editie, noordenwind, ’s nachts 6 graden en overdag niet warmer dan een graad of 12 met een aantal regen- en hagelbuien.

Ondanks de extreme omstandigheden kwamen vijf van de zes steppers van het Woudenbergse stepteam tussen 16:45 uur en 17:25 uur over de finish in Bolsward. Daan de Jonge achtste, Mario Reijne elfde en vlak daarna Maxime Reijne als tweede vrouw.

De genomineerde sportvrouw van Woudenberg Rosanne Reijne kwam wederom als eerste vrouw over de finish en de nog maar net zestien jarige Daniel Moesbergen die zijn allereerste Elfstedentocht stepte, 40 minuten later.

Daniel was de jongste deelnemer en heeft hiermee bewezen niet voor niets te zijn genomineerd als sportman van Woudenberg.

stempel