Prima afsluiting voor Stepteam Highlevel

Afgelopen zaterdag werd het NK stepcross verreden in recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal. Het parcours bestond uit vele bochten met korte heuvels en bospaden. Door de langdurige droogte moesten de steppers ploeteren over harde bospaden en mul zand. Hierdoor was het een snelle maar wel zware wedstrijd. Stepteam Twente heeft met recht een echte crosswedstrijd georganiseerd.

Op deze mooie oktoberdag was Stepteam High Level – Versekip.nl vertegenwoordigd met 7 deelnemers. Machiel Steenbergen van Stepteam Zwolle pakte de NK titel bij de heren senioren. Hij eindigde voor Vincent Gooiker en Joost Haveman, beiden van Stepteam Twente. Bij de vrouwen senioren nam de nog junior Fiona Olthof direct de leiding en reed in een moordend tempo op de finish af. Daar moest zij wel 13 ronden van 1,5 km voor zwoegen. De enige die haar een beetje kon volgen was Wenda Zuiddam van team Rotterdam, zij werd tweede voor High Level rijdster Maxime Reijne. Ton van Ekeren van High Level werd bij de heren masters derde achter de zeer sterk rijdende Vincent Gooiker en Herm Flink (Twente), maar voor Highlevelaar Robert Dam.

Bij de heren junioren moest Daniel Moesbergen van High Level het afleggen tegen Lucas van Laarhoven van team Twente, Daniel werd netjes tweede. Voor Highlevelaar Delia den Outer was het haar allereerste crosswedstrijd. Zij moest de strijd om de eerste plaats aangaan met Famke Gooiker (Twente) en verloor nipt. Helemaal kapot kwam zij na heel knap gereden te hebben als tweede over de finish. De Nederlands kampioen op de weg Daan Fokke van High Level moest in deze cross zijn meerdere erkennen in Geert-Wouter Pronk van team Rotterdam.

Hij werd knap tweede voor zijn neef Max Busser die derde werd. Deze wedstrijd was de afsluiter van de competitie van 2016 en dus ook tijd voor de uitreiking van de Kickbike-Cup. Na afloop mochten Daan en Max samen het podium beklimmen om de prijs in ontvangst te nemen die High Level heeft gewonnen bij het teamklassement heren jeugd. Ook de aanwezige dames mochten de prijs van het teamklassement van de dames jeugd ophalen.

Wat betreft de individuele prijzen in deze cup was er een clean sweep bij de dames cadetten, Jamie-Lynn van Dijk, Danique van der Mik en Delia den Outer werden respectievelijk eerste, tweede en derde. Verder mochten 5 steppers van het Woudenbergse team de eerste prijs in ontvangst nemen, 4 steppers de tweede prijs en 5 de derde prijs.