11-Steden kruisje voor Hans Lamberink

Voor het eerst in de geschiedenis is afgelopen zondag de alternatieve 11-Stedentocht (200 km) voor wintervaste fietsers en steppers hansverreden. Met net zoals bij het schaatsen de doorkomst over het beroemde bruggetje bij Bartlehiem en na afloop het 11-Steden kruisje. De steppers vertrokken om 05:30 uur, waarna een uur later de fietsers aan hun tocht begonnen. De tocht maakte onderdeel uit van het internationale Winter Cycling Congress wat van 10 tot 12 februari in Leeuwarden zal worden gehouden.

Onder de ruim 500 deelnemers waren de twee Woudenbergse steppers Hans Lamberink en Mario Reijne present om de uitdaging aan te gaan. Het eerste deel van de tocht ging niet voorspoedig doordat het GPS systeem van de organisatie de route in tegenovergestelde richting aangaf. Maar eenmaal op de goede weg kwamen ze, mede door de wind in de rug, al snel in Sneek aan om daar de eerste stempel te laten zetten.

Richting de Zeedijk kwam de wind schuin mee, maar hoe verder ze kwamen hoe meer de wind vol tegen werd. Daardoor was het niet mogelijk om hoge snelheden te behalen.

Na de stempelpost in Bolsward, waar ze met gejuich werden binnengehaald, sloeg het noodlot toe. 7 km voor Harlingen brak de achterbrug van de step van Reijne. Na kort overleg werd besloten dat Lamberink de tocht alleen zou voortzetten en Mario met de trein naar de start-finish in Leeuwarden zou reizen.

De laatste 70 km waren zwaar voor Lamberink. Gelukkig kon hij aansluiten bij een groepje fietsers.
Om 18:50 uur kon hij zijn laatste stempel laten zetten en zijn dubbel en dwars verdiende 11-Steden kruisje in ontvangst nemen.

Pin It

Comments are closed.